CONCERT historie

Hieronder een overzicht van de concerten die Zondagmiddag Concerten Landsmeer heeft gepresenteerd vanaf het eerste seizoen (december 2010)

11 december 2022

Zondag 11 december trad “het Noord-Nederlands Cellokwartet” op, dat bestaat uit de vier topcellisten: Corine ’t Hoen, Fred Pot, Noëlle Weidmann en Jan-Ype Nota – allen verbonden aan het Noord-Nederlands Orkest. Met dit concert trakteerden zij de toehoorders op een muzikaal feest, met componisten in muziekstijlen van Barok tot hedendaags. Het publiek kon genieten van werken van Telemann. Klengel, Arvo Pärt, Bach, Pachelbel, Bruckner en Gershwin. Deze werken werden enthousiast toegelicht door Jan-Ype Nota.Zondag 11 december trad “het Noord-Nederlands Cellokwartet” op, dat bestaat uit de vier topcellisten: Corine ’t Hoen, Fred Pot, Noëlle Weidmann en Jan-Ype Nota – allen verbonden aan het Noord-Nederlands Orkest. Met dit concert trakteerden zij de toehoorders op een muzikaal feest, met componisten in muziekstijlen van Barok tot hedendaags. Het publiek kon genieten van werken van Telemann. Klengel, Arvo Pärt, Bach, Pachelbel, Bruckner en Gershwin. Deze werken werden enthousiast toegelicht door Jan-Ype Nota.

13 november 2022

Op 13 november werd er een ingelast gratis concert gegeven door het Trivo RoVerde, een pianotrio bestaande uit Eketerina Litvintseva (piano), Lusiné Harutyunyan (viool) en CarolineSypniewski (cello). Zij speelden het Pianotrio nr 2 van Sergei Rachmaninoff en Pianotrio Opus 29 van Dora Pejacevic. De bezoekers van het concert kregen na afloop een gratis CD.

9 oktober 2022

Onze vrienden Marleen Asberg (viool), Anna de Vey Mestdagh (viool), Ronald Krämer (altviool) en Daniël Esser (cello) uit het Koninklijk Concertgebouworkest vormen samen een strijkkwartet dat graag in Landsmeer optreedt. Het seizoen 2022-2023 hebben ze geopend met Joseph Haydn’s aangrijpende Die Sieben Worte unseren Erlösers am Kreuze (kwartetversie) ten gehore gebracht. Na de pauze speelden zij, samen met de klarinettist Adrian Krämer, het schitterende Klarinetkwintet van Johannes Brahms.

24 april 2022

Het Osiris Trio, bestaande uit Ellen Corver (piano), Peter Brunt (viool) en Larissa Groeneveld (cello) hebben hun voorlaatste concert in Landsmeer gegeven. Gespeeld werden pianotrio’s van Ludwig van Beethoven, Frank Martin en Ernst Bloch. Na hun sprankelende uitvoering, die door het publiek enthousiast werd ontvangen, bood de cartoonist Arend van Dam aan ieder van de leden van het trio een passende cartoon in Egyptische stijl aan.

20 maart 2022         

De jonge pianovirtuoos Ramon van Engelenhoven gaf een recital met werken van Debussy, ‘Tristan en Isolde’ van Wagner en Liszt, een aantal preludes van Chopin alsmede een bewerking van de muziek van de film ‘Vertigo’ van Herrmann. Opnieuw was de piano in het midden van de zaal geplaatst. Daaromheen was het publiek in cirkels gezeten. Deze intieme opstelling droeg bij aan het luistergenot.

13 februari 2022               

Het Scarbo Pianisten Collectief  speelde werken van leerlingen van de Franse muziekpedagoge Nadia Boulanger. Na de cantate BWV 208 van Bach, speelden de afzonderlijke leden van het collectief Fauré. Strawinsky, Nadia Boulanger, Milhaud, Copland, Bernstein, Piazolla, Glass en Quincy Jones. Op een scherm werden afbeeldingen getoond van deze componisten samen met hun pedagoge. De piano stond in het midden van de zaal.

12 december 2021

Op deze datum werd een concert gegeven door het   fluittrio dat bestond uit Kersten McCall en Teresa Costa (fluit) en Kamelia Miladinova (piano). Zij speelden drie  liederen van van Franz Schubert en werken van Franz Doppler en Paul Frick. Het concert werd besloten door een virtuose uitvoering van Phillipe Hurel’s Loops III voor twee fluiten, waarbij de lessenaars vanwege de doorlopende partituur een carrousel vormden.

17 oktober 2021

Leonardo Núñez, componist premiere

Nadat de maatregelen vanwege de Corona-epidemie waren afgezwakt kon er weer een concert gegeven worden. In een volle Anton Heyboerzaal speelden het Strijkkwartet, gevormd door de leden van het Koninklijk Concert Gebouw Orkest: Marleen Asberg (viool) , Anna de Vey Mestdagh (viool), Ronald Kämer (altviool) en Daniel Esser (cello) werken van Hayden, Shostakovich en Brahms. Er was een wereldpremière van  een strijkkwartet van Leonardo Núñez. Gelet op de reacties van de musici en de toehoorders was het een uiterst geslaagd concert.

13 december 2020

Om het lustrum te vieren waren vrijwilligers en sponsors uitgenodigd voor een besloten concert. Mandy Elfrich wethouder met kunst en cultuur in haar portefeuille opende het concert en was er trots op dat meer dan 40 concerten met topmuzikanten deze 10 jaar klassieke muziek dichtbij de bewoners van Landsmeer had gebracht.
Club Classique met Leonard Besseling (cello) Myrthe Helder (viool) en Caspar Vos (piano) verzorgden een afwisselend  concert. Kleine pareltjes als voorgerecht een hoofdgerecht met Dvoraks Dumky Trio en een nagerecht met een kersttintje, een klassieke bewerking van Winter Wonderland.

2 februari 2020

Het Amarone Ensemble bestaande uit:
viool Hebe Mensinga & Mariska Godwaldt
altviool Francien Schatborn & Annemarie Konijnenburg cello Godfried Hoogeveen & Fred Pot. Ze presenteerden werken van Dvořák & Tsjaikovski

15 januari 2020

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor heeft onder leiding van Wilma te Wolde een schitterend concert gegeven met liederen in de kerstsfeer van  o.a. Tchaikovsky, Pärt Koály en Britten(Christmas Carrol). Zij werden begeleid door de harpiste Marriane Smit.

 13 oktober 2019

Onze vrienden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest: Marleen Asberg, Anna de Vey Mestdagh (beiden viool), Roland Krämer (altviool) en Daniël Esser alsmede Benedikt Enzler (beiden cello) hebben opnieuw voor ons een optreden verzorgd. Zij brachten met groot enthousiasme het Strijkkwartet nr. 10 in Es groot (bijgenaamd Harp) van Beethoven het Strijkkwintet in C. groot D956 van Schubert.

 24 maart 2019

Het trio bestaande uit Karin Strobos (mezzo-sopraan), Julia Tom (cello) en Hanna Shyhayeva (piano) liet ons kennis maken met werken van klassieke componisten die zich geïnspireerd wisten door volksmuziek. In een zeer geslaagd optreden werden werken uitgevoerd van  Bartók, Ravel, Schumann, Brahms, Chen Yi, de Kanter en de Falla.

 27 januari 2019

De pianist Nicolas van Poucke heeft het gehele programma gewijd aan Frederic Chopin. Hij speelde een van zijn Polonaises, gevolgd door een Nocturne. Het gedeelte voor de pauze werd afgesloten met een dansante Mazurka. Na de pauze bracht Van Poucke een vrolijk Scherzo alsook de Sonate nr 3 ten gehore.

 18 december 2018

Het duo Vassilis Varvaresos (piano) en Noé Inui (viool) brachten werken van Amadeus Mozart en Franz Schubert ten gehore. Van Mozart werden de sonates no 24 en no 26 gespeeld, en van Schubert het ‘Rondeau Brillant’ en zijn ‘Fantasie voor viool en piano’.

7 oktober 2018

Marleen Asberg, Anna de Vey Mestdagh (beiden viool), Ronald Krämer (altviool) en Daniël Esser (cello), allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest,  speelden vol overtuiging de dramatische strijkkwarten ‘Rosamunde’ en ‘Der Tot und as Mädchen’ van Franz Schubert.

18 maart 2018

Opnieuw heeft de Camerata RCO , bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, een optreden voor ons verzorgd. Gespeeld werd Robert Schumann’s intieme ‘’Fantasiestücke’ (in een bewerking van Geert van Keulen), waarna het strijkkwartet nr. 2 te gehore van Wolfgang Amadeus Mozart ten gehore werd gebracht. Het concert werd afgesloten met het prachtige klarinetkwintet van Johannes Brahms, waarbij Hein Wiedijk  de solopartij voor zijn rekening nam.

4 februari 2018

We konden genieten van de première van een werk voor fagot en strijkkwartet , geschreven door Kees Olthuis en getiteld Reflection (Bespiegeling). Het is een In Memoriam voor de beroemde fagottist Brian Pollard. Het werd uitgevoerd door het Reflection Ensemble, bestaande uit solisten van het Concertgebouworkest. De solist was Frans Josef Berkhout. Naast deze wereldpremière werden werken van Haydn, Mozart en Du Puy voor ons gespeeld.

17 december 2017

[R-slider id=”4″]

Een pianorecital gespeeld door Mitsuko Saruwatari. In het vorige seizoen hebben wij al mogen genieten van haar grote pianistische en artistieke kwaliteiten –  zij speelde bij ons met het Domenica pianotrio. Ze bracht werken ten gehore van Schumann, Berger, Chopin en Ravel.  Het programma dat zij voor  ons speelde  zal zij later dit jaar ook  in de kleine zaal van het Concertgebouw vertolken.

8 oktober 2017

[R-slider id=”3″]

Een bijna 300 jaar oude viool met een ‘stem’ die de liefde oproept van zijn bespeelster Marleen Asberg. De liefde voor haar instrument en het besef dat ze deze geliefde moet opgeven als haar carrière bij het orkest ooit eindigt, inspireerden Marleen Asberg tot een lied. Bevriende componist Kees Olthuis was onder de indruk van haar hartstochtelijke lied en componeerde er muziek bij. Voor het eerst in Landsmeer zong Marleen Asberg het, terwijl ze tegelijkertijd haar viool liet zingen. Dat is voor een zanger een niet eenvoudige combinatie.
Strijkkwartet Koninklijk Concertgebouworkest speelde een strijktrio van Franz Schubert, een strijkkwartet van Luigi Boccherini en  het 2e strijkkwartet van Alexander Borodin.
Lees meer>

29 januari 2017

[R-slider id=”2″]

Het Domenica piano trio, gevormd door Tony Rous (viool), Suzan Rous (altviool) en Mitsuko Saruwatari (piano), speelde werken van Johann Christoph Friedrich Bach, Joseph Haydn, Georg Philipp Telemann, Jean-Marie Leclair en Wolfgang Amadeus Mozart.

18 december 2016

Het pianoduo Ilona Timchenko en Evelina Vorontsova speelde zowel solo als vierhandig werken van Fr Liszt, M. Ravel. Fr. Chopin, N. Kapoestin, P.I. Tchaikovsky, J. Brahms en S. Seiber.

16 oktober 2016

16_10-concert-website

Het Strijkkwartet van het Koninklijk Concertgebouworkest, bestaande uit Marleen Asberg (viool), Anna de Vey Mestdag (viool), Ronald Krämer (altviool)en  Daniël Esser (cello). Solist: Gustavo Núñez Rodriguez (fagot) speelde werken van Hauer, Weber, Gruenberg, Kahn en Beethoven.

6 maart 2016

04_11-rep-promenadeorkest0090

Honorine Schaeffer (cello), Irene Kok (cello en basso continuo) en Casper Vos (piano).
Programma: J.S. Bach, Caldara, Boccherini en Beethoven.

17 januari 2016

16_01 GoYa Kwartet

GoYa Kwartet van het Koninklijk Concertgebouworkest,
bestaande uit Sylvia Huang (viool), Mirelys Morgan Verdecia (viool), Martina Forni (altviool), Honorine Schaeffer (cello)
Programma: werken van Ravel, Haydn, Dvořák.

15 december 2015

15_12 Camerata RCO concert

Lustrumconcert

Het Camerata RCO, met als solisten Henk Wiedijk (klarinet), Olivier Patey (klarinet), Alexei Ogrintchouk (hobo), Miriam Pastor (hobo) en Alexandra Nepomnyashchaya (cembalo).
Programma: G. Telemann, A. Vivaldi, F. Schubert, J. Haydn

Recensie No0ord-Hollands Dagblad_dec15

12 april 2015

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, bestaande uit:
Lieke van den Beuken, Bart de Kater, Jesse Faber , Hilde Kaiser (allen klarinet), met speciale medewerking van Miki Rigutto (viool), Emilie Lo (piano) en met een workshop voor vele kinderen
Programma: voor ouders en kinderen

 22 maart 2015

Klassieke gitariste: Irina Kulikova
Programma: Met ‘een romantische reis door Rusland. Russische gitaarmuziek.

8 februari 2015

Enaccord Strijkkkwartet, bestaande uit:
Ilka van der Plas (viool), Helena Druwé (viool), Rosalinde Kluck (altviool), Mette Seidel (cello)
Programma: C. Nielsen, L. Janáček en R. Schumann

23 november 2014

Leden van het Kon. Concertgebouworkest, met solist Kersten McCall (fluit)
en verder bestaande uit Marleen Asberg (viool), Anne de Vey Mestdagh (viool), Roland Krämer (altviool), Daniël Esser (cello)
Programma: W.A. Mozart, F.E. Fesca, H. Wolff, F. Mendelssohn

5 oktober 2014

Julia Tom (cello) en Martijn Willers (piano)
Programma: Sonates voor cello en piano van L. van Beethoven

30 maart 2014

Wishful Singing, bestaande uit:
Anne-Christine Wemekamp (sopraan), Maria Goetze (sopraan), Marjolein Verburg (mezzosopraan), Annemiek van der Ven (alt), Marjolein Stots (alt)
Programma: ‘The Winner Takes It All’ ! (A capella zangprogramma)

9 februari 2014

Muzikale Sprookjes (programma voor ouders en kinderen) m.m.v. Schimmentheater Seraphinka
Laila Cathleen Neuman (sopraan), Jan Cizmár (luit), Lucie Horsch (blokfluit), Edith Neuman (schimmenspeelster), Hans Vader (verteller).
Programma: G. Händel, Jacob van Eyck, Henry Purcell e.a. Het schimmenspel speelde ‘De Hemelse Fluitspeler’

24 november 2013

Bernd Brackman (piano)
Programma: J.S. Bach, W.A. Mozart, L. van Beethoven en F. Schubert

13 oktober 2013

Leden van het Kon. Concertgebouworkest, met solist Jan Kouwenhoven (hobo)
en verder bestaande uit: Marleen Asberg (viool), Anna de Vey Mestdagh (viool), Michael Gieler (altviool), Daniël Esser (cello)
Programma: W.A. Mozart, A. Bliss

10 maart 2013

Brackman Trio, bestaande uit:
Tim Brackman (viool), Jonathan van IJzerlooij (cello) , Anne Brackman (piano)
Programma: L. van Beethoven, F. Liszt, R. Schumann

3 februari 2013

MirAnDa Trio, bestaande uit:
Mirjam Rietberg (harp), Anna Azernikova (sopraan), Dasha Beltiukova (dwarsfluit)
Programma: overwegend Frans-Spaanse muziek, I. Albéniz, M. de Falla, C. Saint-Saëns e.a.

23 december 2012

DOK Ensemble, bestaande uit: Irene Verburg (sopraan), Sjaan Oomen (viool), Lieske Deij (viool), Dirk Feller (altviool), Willemijn Knödler (cello), Mark Toxopeus (piano). Kerstprogramma, o.a. Geistliches Wiegenlied van J. Brahms, Two Christmas Songs van Sibelius, en muziek van. J. Haydn, A. Dvořák e.a.

 14 oktober 2012

Camerata RCO (Leden Kon. Concertgebouworkest), bestaande uit:
Henk Rubingh (viool), Annebeth Webb (viool), Jeroen Woudstra (altviool), Jérôme Fruchart (violoncello), Hein Wiedijk (klarinet)
Programma: 2 strijkkwartetten van J. Haydn en L. van Beethoven en 1 klarinetkwintet van W.A. Mozart

 22 april 2012

Van Dingstee Kwartet, bestaande uit:Ingrid van Dingstee (viool), Marjolein van Dingstee(viool), Frederik Boits (altviool), Ewout van Dingstee (cello).
Programma: Strijkkwartetten van G. Puccini, C. Debussy, F. Schubert

5 februari 2012

Harprecital: Lavinia Meijer
Programma: J.L. Dussek, N. Rota, P. Glass, G. Pierné, R. Murray Schafer

11 december 2011

Charenton Ensemble, bestaande uit: Jeroen van der Wel (viool), Maarten Jansen (cello), Giovanni Cardilli (piano).
Programma: sonate van G. Tartini, pianotrios van W.A. Mozart, F. Schubert

2 oktober 2011

Matangi Quartet, bestaande uit:
Maria-Paula Majoor (viool), Daniël Torrico Menacho (viool), Karsten Kleijer (altviool), Arno van der Vuurst (cello)
Programma: strijkkwartetten van Joseph Haydn, Sergei Prokofjev , Antonin Dvorřák

3 april 2011

Frederieke Saeijs (viool) en Nino Gvetadze (piano)
Programma: sonates voor viool en piano van L. van Beethoven, R. Schumann en C. Franck

 6 februari 2011

Klassieke gitariste Irina KulikovaProgramma: J.S. Bach, F. Sor en A. Barrios-Mangore e.a.

 19 december 2010

Klavier Trio Amsterdam, bestaande uit:
Pianiste Klara Würtz, Violist Joan Berkhemer, Celliste Nadia David
Programma: L. van Beethoven en C. Saint-Saëns