Meteen naar de inhoud

Ekaterina Litvintseva

Ekaterina Litvintseva

Wanneer

zondag 02 april 2023    
15:00 - 17:00

Waar

Wapen van Landsmeer
Calkoenstraat 27, Landsmeer, 1121XA

Ekaterina Litvintseva speelt:

  • Franz Schubert: Drei Klavierstücke
  • Ludwig van Beethoven: Sonata Opus 109
  • Claude Debussy: Estampes
  • Sergej Rachmaninov: 2nd Sonata

Het is de Stichting Zondagconcerten Landsmeer gelukt een concert met de vermaarde pianiste Ekaterina Litvintseva te organiseren op zondag 2 april om 14.00 uur. Zij speelt in plaats van Willem Brons, die helaas verhinderd is.
Op 2 april speelt zij werken van Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy en Sergej Rachmaninoff.
De stukken van Schubert en Debussy zijn wat korter en de twee andere werken (van Beethoven en Rachmaninoff) zijn iets langer.

Men kan verwachten dat het optreden van Ekaterina – zoals steeds het geval is bij de zondagmiddagconcerten – een mooi muzikaal evenement in het Wapen zal worden.

Ekaterina Litvintseva komt van ver: om precies te zijn van Anadyr aan de Beringzee, in het uiterste noordoosten van Rusland, waar ze in 1986 werd geboren, in een gebied dat in het Westen vooral bekend is geworden door de daar gevestigde, onmenselijke Goelag-werkkampen en de vele verhalen die daarover zijn gepubliceerd (onder meer door Varlam Sjamalov).
Op haar vijftiende ging ze naar Moskou om er aan het door de staat in het leven geroepen Chopin-conservatorium te studeren. Daarna werd het Duitsland, eerst aan de Musikhochschule in Keulen en vervolgens aan die van Würzburg. Ze heeft zo’n zes albums op haar naam staan.