Meteen naar de inhoud

STRIJKKWARTET

STRIJKKWARTET

Wanneer

zondag 06 oktober 2024    
14:00

Waar

Wapen van Landsmeer
Calkoenstraat 27, Landsmeer, 1121XA


Strijkkwartet: leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest

 viool:      Marleen Asberg en Anna de Vey Mestdagh
altviool:  Roland Krämer
cello:       Boris Nedialkov

Marleen Asberg is niet alleen een zeer begenadigd violiste maar ook professioneel zangeres. Als sopraan is zij regelmatig te beluisteren samen met haar collega’s van het Concertgebouworkest. Marleen studeerde viool bij Herman Krebbers aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Marleen bespeelt momenteel een J.B.Guadagnini, gebouwd in 1757.

Anna de Vey Mestdagh studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam van 1983 tot 1990 bij Bouw Lemkes en Ilja Grubert. Naast haar orkestbaan speelt Anna graag kamermuziek. Zij bespeelt sinds 2014 een viool van Alessandro d’Espine (Turijn, 1817).

De Duitse altviolist Roland Krämer studeerde bij Eckart Klakow en Eberhard Klemmstein aan de muziekschool in Erlangen en bij Hatto Beyerle aan de Musikhochschule in Wenen en Hannover. Roland bespeelt een vroeg-negentiende-eeuwse altviool van de instrumentenbouwer A.F. Mayr.

De Bulgaarse cellist Boris Nedialkov studeerde aan de Musikhochschule Mannheim en aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2014 was hij finalist op het Nationaal Celloconcours van de Cello Biënnale Amsterdam. Hij speelde bij het Münchner Rundfunkorchester en bij de Sächsische Staatskapelle Dresden. Sinds 2022 maakt hij deel uit van het Concertgebouworkest.

 

programma nog niet bekend