Meteen naar de inhoud

Trio RoVerde

Trio RoVerde

Wanneer

zondag 13 november 2022    
14:00 - 18:00

Waar

Wapen van Landsmeer
Calkoenstraat 27, Landsmeer, 1121XA

Ingelast gratis concert door het Trio RoVerde, een pianotrio bestaande uit Ekaterina Litvintseva (piano), Lusiné Harutyunyan (viool) en Caroline Sypniewski (cello). Zij spelen het Pianotrio nr 2 van Sergei Rachmaninoff en Pianotrio Opus 29 van Dora Pejacevic. De bezoekers van het concert mogen na afloop een gratis CD meenemen.

Een reactie van de musici:
Thank you so much for your invitation and hospitality! We were so touched by the warm audience!
We will keep these beautiful moments in our hearts.
Roverde Trio: Eketerina Litvintseva, Lusiné Harutyunyan and Caroline Sypniewski

Gratis zondagmiddagconcert Trio RoVerde

RODI Media, Cultuur, door Marcel van Stigt, 7 november 2022

LANDSMEER – Misschien ingegeven door de komst van Sinterklaas laat ook de Stichting Zondagconcerten Landsmeer zich van haar meest vrijgevige kant zien. Ze biedt op zondag 13 november een concert gratis aan. Dan speelt het Trio RoVerde kamermuziek in het Wapen van Landsmeer.

Kamermuziek is volgens Theo Berkhout, programmeur van de stichting niet erg populair in Nederland. Er zit een elitair tintje aan, maar dat berust op een even hardnekkig als onjuist misverstand. Het genre is niets meer of minder dan klassieke muziek in een intieme setting, in het verre verleden ontstaan bij gebrek aan concertzalen. “Geen roman, maar een novelle”, geeft voorzitter Pieter van den Eeden een vergelijking.
Reden genoeg dus, los van de gratis entree, om zondag het concert te bezoeken. Want het drietal bestaat allerminst uit goedbedoelende amateurtjes. Trio RoVerde – Russin Eketerina Liventseva aan de piano, Lusiné Harutyunyan uit Armenië op viool en de Poolse Caroline Sypniewski op de cello – is van een internationale allure.

Het trio is aangedragen door en genoemd naar impresario Rob Groen. Hij zocht een locatie waar de drie dames die zondag naast hun concert in het Concertgebouw en in Zaandam ook konden spelen en kwam in Landsmeer terecht. Daar heeft hij immers goede ervaringen mee.
Theo Berkhout: “We zorgen altijd voor en goede ontvangst. Ik heb zelf voor het Concertgebouworkest gewerkt en weet hoe het kan gaan. In Argentinië stonden altijd fruit, koek en cake klaar, maar in Zwitserland twee kannen met leidingwater. Later stond er een koffiemachine. Maar die moest je dan wel zelf bedienen. Het trio RoVerde ken ik overigens niet. Maar als Rob Groen artiesten levert weet ik dat het goed is. En dit trio heeft een goede reputatie.”

Trio RoVerde speelt twee stukken: ‘Pianotrio No 2’ van Sergei Rachmaninoff en ‘Pianotrio Opus 29’ van Dora Pejacevic. Het concert begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) en je hoeft niet te reserveren. Gewoon spontaan binnenlopen, reserveren hoeft niet, maar vol is vol. Een uur prachtige kamermuziek en geen pauze. Dus lekker blijven zitten en luisteren.

De impresario en initiatiefnemer neemt de kosten voor zijn rekening en de stichting, die geen enkel winstbejag heeft, vraagt geen entree. Sterker nog: na afloop worden gratis cd’s weggeven met daarop het stuk van Rachmaninoff.