Meteen naar de inhoud

Willem Brons

Willem Brons

Wanneer

zondag 18 februari 2024    
14:00

Waar

Wapen van Landsmeer
Calkoenstraat 27, Landsmeer, 1121XA

Willem Brons, pianorecital

Willem Brons, de éminence grise van de Nederlandse pianisten, die een eerder concert in 2022 moest afzeggen, verzorgt nu eindelijk zijn toegezegde  pianorecital. De nestor van de Nederlandse pianomuziek speelt een eigen versie van ‘Die Sieben Letzten Worte’.

Hij speelt:

  • Joseph Haydn: De zeven laatste woorden
           Dit werk zal worden toegelicht door Pauline Verburg.
  • Kees Olthuis: Valse Triste
  • Ludwig van Beethoven: Sonate 32 opus 111

Willem Brons treedt nog steeds veelvuldig op, ondanks zijn hoge leeftijd. Brons is een belangrijk vertolker van de muziek van Bach, Beethoven en Schubert, al is zijn repertoire daartoe nooit beperkt gebleven. Ook is hij ambassadeur van het historisch instrument.

Willem Brons trad regelmatig op met vrijwel alle Nederlandse orkesten zoals het Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest met dirigenten als Bernard Haitink en Edo de Waart. Hij gaf talrijke recitals in grote internationale muziekcentra. In 2003 ontving Willem Brons een koninklijke onderscheiding: Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Brons werd op 16 december 2018 onderscheiden met de Andreas-penning, een onderscheiding van de gemeente Amsterdam, die wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van o.a. kunst.

Tijdens het concert wordt een opname gemaakt door NPO Radio Klassiek voor een latere uitzending.

Na het concert ontvingen wij het volgende bericht van Willem Brons:

Heel veel dank maar in het bijzonder voor de uitmuntende ontvangst van het bestuur van uw muziekorganisatie en de overweldigende hoeveeheid heerlijkheden die in de solistenkamer voor de spelers aanwezig waren. Hebben wij nog nooit meegemaakt maar wel in het mooie dorp Landsmeer!! Grote dank daar voor!!

Een zeer dankbare groet!
noortje Brons

 

Biografie