Meteen naar de inhoud

Willem Brons

Willem Brons

Wanneer

zondag 18 februari 2024    
14:00 - 16:00

Waar

Wapen van Landsmeer
Calkoenstraat 27, Landsmeer, 1121XA

Willem Brons, pianorecital

De tachtigjarige Willem Brons, die een eerder concert in 2022 moest afzeggen, verzorgt nu eindelijk zijn toegezegde  pianorecital. De nestor van de Nederlandse pianomuziek speelt een eigen versie van ‘Die Sieben Letzten Worte’.

Hij speelt:

  • Haydn: De zeven laatste woorden
  • Beethoven: Sonate 32 opus 111

Willem Brons, de éminence grise van de Nederlandse pianisten, treedt nog steeds veelvuldig op. Brons is een belangrijk vertolker van de muziek van Bach, Beethoven en Schubert, al is zijn repertoire daartoe nooit beperkt gebleven. Ook is hij ambassadeur van het historisch instrument.

Willem Brons trad regelmatig op met vrijwel alle Nederlandse orkesten zoals het Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest met dirigenten als Bernard Haitink, Willem van Otterloo, Hans Vonk, Edo de Waart, Charles Mackerras, Francis Travis, André Vandernoot, David Zinman en Lamberto Gardelli. Alsook in het buitenland met het Londens Philharmonisch Orkest onder Bernard Haitink, l´Orchestre de la Suisse Romande en vele andere waaronder ook Japanse Orkesten. Hij gaf talrijke recitals in grote muziekcentra als Londen, Parijs, Rome, Tokio, Moskou, Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Brussel, Praag.In 2003 ontving Willem Brons uit handen van Hans Ouwerkerk, voormalig burgemeester van Almere, in Amsterdam een koninklijke onderscheiding: Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Brons is op 16 december 2018 onderscheiden met de Andreas-penning van de stad Amsterdam. Na afloop van zijn recital in de Kleine zaal van het Concertgebouw ontving hij de penning uit handen van de loco-burgemeester en wethouder Kunst & Cultuur Touria Meliani. De Andreaspenning, een onderscheiding van de gemeente Amsterdam, wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea.

Zie ook onderstaande link.

Biografie